Bli en miljönär: Bygg en klimatsmart förmögenhet

Joel Bladh - Bli en miljönär
Joel Bladh

Förbättra din privatekonomi och få ett bättre klimatavtryck på köpet! Ja, du kan skapa en ekonomisk trygghet, till och med bli miljönär, och samtidigt vara snäll mot planeten. Det är vad den här boken handlar om. Hur enkla åtgärder i din vardag kan ge en rejäl eko-förbättring, både ekologiskt och ekonomiskt. 

I bokens tre delar (Spara, Tjäna och Investera) får du en stor mängd praktiska tips på hur du kan få mer pengar över och på köpet generera tydliga miljövinster. Gör förändringar i din tillvaro som leder till ett rikare liv och en grönare planet. Det handlar om att utnyttja våra resurser bättre, leva smartare och satsa mer på det som ger ett långsiktigt värde. Tricket är att göra det abstrakta klimathotet konkret och se den personliga vinsten av de förändringar vi gör.

Teman

Klimat
Investeringar
Privatekonomi

”Boken är till för alla som känner att de vill lära sig mer om hur man kan få ett rikare och hållbarare liv genom att låta sina pengar växa tillsammans med ökad miljönytta.”

– Joel Bladh

Omdöme

En miljonär är enligt författaren någon som värdesätter ett rikt liv men är medveten om hur ens val påverkar planeten. Ekonomisk frihet är i sig ett steg åt rätt håll, eftersom det ofta innebär minskad konsumtion. Men det finns mycket att göra som man kanske inte lagt så mycket tanke på, där boken fungerar både som en påminnelse och ögonöppnare.

Miljömärkta fonder och investeringar är något som bara kommer att växa. Bankerna gör sitt yttersta för att visa att de tar frågan på allvar, tyvärr lägger de oftast på en rejäl avgift på dessa fonder och intalar kunderna att de gör något nyttigt och bra. I boken tittar Joel närmre på hur det egentligen ligger till med svanenmärkta och så kallade gröna fonder. Likt Joels tidigare bok Bygg en förmögenhet presenteras ämnet och lösningarna pedagogiskt och metodiskt. För den som vill göra miljönytta med sina investeringar krävs det en del research, och den här boken är en bra början.

Beställ ’Bli en miljönär’ från

Författare: Joel BladhUtgiven: 2020-09-21
ISBN: 9789189215030Förlag: Roos Tegner
Språk: SvenskaAntal sidor: 224
Vikt: 592 gram

Mer från författaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *