Bli rik på aktieutdelning

Marcus Hernhag - Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning
Marcus Hernhag

I Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning beskriver aktieexperten Marcus Hernhags egen favoritstrategi för klokt och framgångsrikt långsiktigt sparande. Modellen är välkänd och mycket populär utomlands, särskilt i USA. Nu får den berättigad uppmärksamhet även i Sverige. Strategin slår med sin enkelhet och låga kostnader många av de sparformer som banker och försäkringsrådgivare ofta förordar. De flesta drömmer om att bli rika. Många chansar på spel och lotterier utan att lyckas. Fler borde välja ett smart långsiktigt aktiesparande med väsentligt bättre och säkrare möjligheter till god avkastning. Många kan räkna med betydande rikedom. Eller en rejäl guldkant på tillvaron som pensionär.

Min strategi är både enklare, bättre och mycket billigare än t.ex. traditionellt pensionssparande, säger Marcus Hernhag. I boken förklarar Marcus Hernhag steg för steg hur du enkelt bygger upp din egen portfölj av stabila utdelningsaktier. Sen kan du luta dig tillbaka och strunta i aktiekurser som åker upp och ner. Du kan se fram emot utdelningarna som på sikt effektivt växer till sig mer och mer.

Teman

Utdelningsaktier
Strategi
Börspsykologi

”Bra utdelningsaktier sänker nästan aldrig utdelningen utan äger du dem så får du kontinuerligt en utbetalning från bolaget år efter år efter år.

– Marcus Hernhag

Omdöme

Marcus Hernhags resonemang i Bli rik på aktieutdelning ger lättanvända och praktiska råd och tumregler till läsaren. Boken riktar sig till nybörjare och går igenom grunderna i vad som krävs för att ett bolag ska betala utdelning, att kunna höja den år efter år och vilken effekt det har på ditt sparande. Hernhag ger förslag på hur en aktieportfölj kan byggas upp för att få en god riskspridning och tar upp saker så som belåning (hävstång), direktavkastning VS utdelningstillväxt och kostnadsfördelar med utdelningsinvestering.

Att investera i utdelningsaktier är inget måste för att nå ekonomisk frihet. Breda indexfonder med låga avgifter är ett ännu enklare alternativ som passar den som vill kunna luta sig tillbaka och låta tid och avkastning göra jobbet, det är så jag har lagt upp mina investeringar. Men för den som vill ta mer initiativ kring sina placeringar, som utdelningsinvesterare, är detta nyttig läsning som fokuserar på helt rätt ämnen.

Beställ ’Bli rik på aktieutdelning’ från

Författare: Marcus HernhagSpråk: Svenska
Formgivare: Martin HeapVikt: 220 gram
Redaktör: Jan SternerFörlag: Sterner Förlag
Upplaga: 1Antal sidor: 167
ISBN: 9789197982863Utgiven: 2016-08-25

Mer från Marcus Hernhag

Följ på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *