Sänkta fondavgifter med SAVR

På SAVR går det att handla fonder till en lägre avgift, i snitt 50% rabatt. Fonderna i sig är det inga skillnader på. Deras förvaltare och innehav är exakt samma som på andra plattformar, skillnaden är att SAVR tar ut en lägre avgift för att tillhandahålla dem. Sänkta avgifter är lika med sparade kronor, så jag undersökte saken och hakade på.

Avanza gör väldigt mycket rätt och merparten av mina investeringar har jag placerat hos dem. Men två av fonderna jobbar på hos SAVR istället. Jag har valt de två fonderna från min portfölj där rabatten på avgiften är som störst.

För en bonus på 100 kr vid ett nystartat SAVR-konto, scrolla längst ned i inlägget!

Affiliate-länkar nedan:

  • TIN Ny Teknik”Fonden är en aktiefond med inriktning mot nordiska bolag vars produkter och/eller tjänster karaktäriseras av högt teknikinnehåll och bolag vars verksamhet kännetecknas av en hög grad av forskning och utveckling för egen eller annans räkning.”
  • Öhman Global Growth”Fonden investerar i bolag med hög förväntad tillväxt och med produkter och tjänster baserade på teknisk innovation.”

Varje dag du äger en fond dras 1/365-del av fondens avgift. En del går till fondförvaltarna och en del till plattformen där du köper fonden. Det är egentligen inga konstigheter på den fronten, om förvaltarna levererar en bra avkastning är avgiften enligt mig befogad. Men som en långsiktig investerare är det av högsta intresse hur avgifterna påverkar fondens avkastning över tid.

Det här är en prognos på hur de två fonderna kan komma att utvecklas, där det enda som skiljer är avgifterna. För prognosen utgår jag från en genomsnittlig årsavkastning på 8%. Det är i linje med ett bredare börsindex, förhoppningen är att de här fonderna går bättre än så vilket i sin tur gör att skillnaderna och besparingarna ökar.

För min del talar siffrorna sitt tydliga språk, det här är pengar jag hellre har kvar på mitt konto än ger till banken och aldrig mer ser skymten av.

Öppna ett konto och få 100 kr placerat i TIN Ny Teknik hos SAVR.

På denna hemsida finns enbart information och tankar om investeringar, och ska inte uppfattas som rekommendationer att investera i fonder eller aktier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *