Skåpbil, check

Med det mesta planerat kring typ av bil, inredning och layout, vilka funktioner och finesser jag prioriterar, så har den största  pusselbiten fallit på plats. Det här med att köpa en skåpbil.

Storleken jag valt är en L2H2. Efter en nitlott med en Ford Transit vars L2H2-modeller är betydligt mindre än andra märken landade det till slut på en Peugeot Boxer. Prislapp, årsmodell, miltal var alla inom acceptabla spann och med en provkörning och kontroll som var tillräckligt på banan blev det hela klart midsommardagen 2021.

Den kommer in med lite marginal under 6-metersgränsen där priserna ungefär dubbleras för broar och färjor. Med en liten yta att bygga på blir mycket en fråga om kompromisser mellan vad som är nödvändigt, bekvämt och viktigt. Upp till bevis nu när planerna på pappret ska möta verkligheten.

Bilen fanns en bra bit hemifrån så sex timmar road trip hem från Blekinge fick bli sättet att bekanta sig med nytillskottet. Nya däck blev det framtill och ett byte av olje och oljefilter för att ha dem i gott skick. Lite fix hade jag räknat med innan den var redo för omvandlingen. Än så länge är Boxern odöpt, namngivningsceremonin får komma senare. Nu ska det byggas!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *