Ut ur ekorrhjulet: Så blir du också ekonomiskt fri

Oskar Lindberg & Maribel Leander Lindberg - Ur ur ekorrhjulet: så blir du också ekonomiskt fri
Oskar Lindberg och Maribel Leander Lindberg

Det här är en praktisk och inspirerande handbok om att lära sig hitta sin frihet. Frihet från ekorrhjulet, frihet från stress och frihet att välja det liv som man själv vill leva. Skriven av familjen som blev fri från vardagens onda cirklar och valde det liv de själva ville leva.

I boken lär du dig bland annat om hur du skapar en effektiv struktur istället för att jaga låga priser, att bli något mindre löjligt ineffektiv och att prioritera en sak åt gången (men flera under en livstid!). 

Teman

Livsstilsplanering
Budgetering
Minimalism

”Våga drömma lagom – utifrån dina styrkor, svagheter, möjligheter och mål.”

– Oskar Lindberg

Omdöme

Ut ur ekorrhjulet handlar om att uppnå ekonomisk frihet och att äga sin tid. Några sidor av boken tar upp hur man kan tänka kring investeringar. De råden som ges är fullt tillräckliga för gemene läsare/sparare, men det är ingen bok för den som vill gå djupare in på fonder och aktier. Boken är istället fylld med tips som handlar om hur tid och pengar kan frigöras, inte genom att vara snål eller att ha tråkigt, utan att genom smarta vanor bygga det liv man vill leva som ekonomiskt fri. Lev lokalt är en stor faktor, att hålla det viktiga i livet inom en nära omkrets, för att reducera både tiden och pengarna som annars läggs på transport.

Boken förutsätter inga större förkunskaper i ekonomi, det blir inte mer komplicerat än några enkla tabeller här och var. Det är en ganska kort bok men den lägger grunden till tankegångarna och frågorna man behöver ställa sig för att påbörja och fullfölja resan till ekonomisk frihet. Ut ur ekorrhjulet får en solklar rekommendation från Friskrivning. En genomgående snygg formgivning (om man gillar orange) i boken är ett stort plus!

Beställ ’Ut ur ekorrhjulet’ från

Författare: Oskar Lindberg, Maribel Lindberg LeanderSpråk: Svenska
Formgivare: Niklas LindbladVikt: 320 gram
Upplaga: 1Förlag: Pug Förlag
ISBN: 9789188699121Antal sidor: 169
Utgiven: 2019-01-17

Mer från författarna